top of page
Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (18-24 Mayıs 2020)


Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Pandemi döneminde sinemacılara destek sunmak için Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası güçlerini birleştirdi. COVID-19 Sinema ve Televizyon Sektörü Desteği’ne salgından olumsuz etkilenen kamera arkası çalışanları başvurabilecek. Kişi başı 2500 TL'lik desteğe başvuru süreci 27 Mayıs'ta başlayacak.


Altyazı dergisi pandemi sürecinde mecra değişikliğine giderek Mayıs-Haziran sayısını e-dergi formatında yayınladı ve okuyucuları için online abonelik sistemine geçti. Abonelik sürecini başlatmak için resmi siteleri ziyaret edilebilir.


Online film izleme platformu MUBI, seçkisine yeni eklenen Koleksiyon bölümüyle yüzlerce filmlik arşivini izlemeye açtı. İzlenebilecek filmler arasında geçenlerde üstüne yazdığımız Rive Gauch'tan örnekler de var. Seçkideki filmler açıklamaya göre herhangi bir süre kısıtlaması olmadan izlenebiliyor.


Yönetmen Ali Kemal Çınar karantinada çektiği kısa film Damla - Dilop'u Youtube üstünden paylaştı. Şuradan izlenebilir.


David Lynch de bir kısa filmini Youtube'da görücüye açtı. 2015 yapımı Fire (Pozar), Lynch'in kendi çizimlerine yer veren gerçeküstü bir animasyon. Şuradan izlenebilir.


It Follows ile Under The Silver Lake'in yönetmeni David Robert Mitchell, sıradaki film projesi Heroes & Villains ile süper kahraman janrına taze bir soluk getirmeyi hedefliyor. Mitchell uzun süredir bu fikrin senaryosu üstünde çalışıyormuş.


Saygın ve köklü sinema kuruluşu British Film Institute, 1925'ten günümüze kronolojik sıralamayla Japonya sinemasının en iyi filmlerini seçti. Yasujiro Ozu, Akira Kurosawa, Kenji Mizoguchi gibi çok sayıda efsanevi yönetmenin filmlerinin yer aldığı ve her seneden bir filme yer veren liste, Filmloverss'ın haberinden incelenebilir.

30 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page