top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

GÜNDEM: KURU OTLAR ÜSTÜNE VE CANNES


16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 76. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için ana yarışmada yarışacak dünyanın dört bir yanından 19 film açıklandı. Bu yıl ödül töreninin jüri başkanlığını Ruben Östlund üstleniyor. Aki Kaurismaki, Nanni Moretti, Todd Haynes, Wes Anderson, Ken Loach gibi yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı programın tam listesi şu şekilde:


Club Zero (Yön. Jessica Hausner)

The Zone of Interest (Yön. Jonathan Glazer)

Fallen Leaves (Yön. Aki Kaurismaki)

Four Daughters (Yön. Kaouther Ben Hania)

Asteroid City (Yön. Wes Anderson)

Anatomie d’Une Chute (Yön. Justine Triet)

Monster (Yön. Hirokazu Kore-eda)

The Sun of the Future (Yön. Nanni Moretti)

La Chimera (Yön. Alice Rohrwacher)

Kuru Otlar Üstüne (Yön. Nuri Bilge Ceylan)

L’Ete Dernier (Yön. Catherine Breillat)

The Passion of Dodin Bouffant (Yön. Tran Anh Hung)

Rapito (Yön. Marco Bellocchio)

May/December (Yön. Todd Haynes)

Firebrand (Yön. Karim Ainouz)

The Old Oak (Yön. Ken Loach)

Banel et Adama (Yön. Ramata-Toulaye Sy)

Perfect Days (Yön. Wim Wenders)

Jeunesse (Yön. Wang Bing)

Bu yıl açıklanan adaylar arasında 2014’te yine Cannes ana yarışmasında Kış Uykusu ile Altın Palmiye ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan’ı bu sefer Kuru Otlar Üstüne filmi ile tekrardan görüyoruz. Film, uzun bir post prodüksiyonun ardından Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında yarışacak.

Doğu Anadolu’nun ücra bir bölgesinde zorunlu hizmet yapan resim öğretmeni Samet’in yaşadıklarına ve içinde bulunduğu durumlara ve anlam arayışına odaklanan filmin görüntü yönetmenliğini Kürşat Üresin ve Cevahir Şahin üstlendi. Arte France Cinema’nın yapımcıları arasında olacağı, filmin senaryosunu da Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı.

Kuru Otlar Üstüne filminin kadrosuna baktığımızda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici gibi Türkiye Sinemasında öne çıkan isimleri de görmek mümkün. Ceylan’ın 2014’teki büyük başarısından sonra bu sene de aynı başarıyı yakalayıp yakalamayacağı ise cevabını merakla beklediğimiz bir soru.



125 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page