top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (6-12 Temmuz 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Yerli sinema sektöründen senaristler, Ozan Güven tarafından darp edilen Deniz Bulutsuz'a destek veren, kadına şiddete karşı bir bildiri yayınladı. Toplam 112 senaristin imzasına yer verilen bildiriyi Filmloverss'ın haberinden okuyabilirsiniz.


Portrait of a Lady on Fire ile büyük övgüler toplayan Celine Sciamma, yeni filminin çekimlerine ekim ayında başlamayı planlıyor. Film için paylaşılan bir oyuncu ilanı, 7 ve 10 yaşlarında iki karakterin öyküsünü izleyebileceğimizi düşündürüyor. Proje hakkında daha detaylı bir bilgi henüz paylaşılmadı.


David Lynch’in bir buçuk dakikalık kısa filmi The Adventures of Alan R., yönetmenin YouTube kanalında görücüye açıldı. Şuradan izleyebilirsiniz.


Günümüz İtalyan sinemasının önde gelen yönetmenlerin Paolo Sorrentino'nun yeni projesi belli oldu. Buna göre Sorrentino, Netflix yapımı The Hand of God filmini yazıp yönetecek. Filmin konusu şimdilik açıklanmadı. Sorrentino, ortaya çıkan işin oldukça içten ve şahsi bir film olacağını belirtti.


And Then We Danced ile dikkatleri çeken Levan Akin, geçtiğimiz günlerde afişleri paylaşılan yeni filmi Passage hakkında detayları paylaştı. İstanbul'da geçecek film, sevgi ve aidiyet hissi veren bir mekan bulma arzusu hakkında gelişen ve Akin için oldukça şahsi bir hikâyeyi ele alacak. Filmin çekimleri İstanbul ve Gürcistan'da gerçekleşecek.


Leto ile dikkatimizi çeken Rus yönetmen Kirill Serebrennikov’un yeni filmi Petrov’s Flu'dan fragman yayınlandı. Yönetmenin ev hapsinde tutulduğu dönemde senaryosunu yazdığı film, Sovyetler sonrası Rusya’da enteresan bir ailenin hikâyesini anlatacak. Fragmanı şuradan izleyebilirsiniz.


BluTV yapımı ilk film İnsanlar İkiye Ayrılır'dan ilk görüntüler paylaşıldı. Başrollerde Pınar Deniz, Burcu Biricik, Aras Aydın'ı gördüğümüz yapım, 2017 tarihli BluTV dizisi 7Yüz'ün bir spin-off'u olacak. Filmden paylaşılan karelere Altyazı'nın haberinden ulaşabilirsiniz.


Ingmar Bergman’ın 1973’te çektiği mini dizi Scener ur ett äktenskap HBO tarafından yeniden çevrilecek. Marianne ve Johan karakterlerinin 10 yıllık evliliğini ele alan efsanevi dizinin bu yeniden çevriminde başrolleri Michelle Williams ve Oscar Isaac paylaşacak. Proje, Bergman’ın 70’ler İsveç'inde anlattığı hikâyeyi ABD’ye taşıyacak.


23 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page