top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (3-9 Ağustos 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


3. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, pandemi sürecinde vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle iptal edildi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda alınan karar üstüne yeni tarihi uzun süredir belirsiz olan festivalin bu sene yapılamayacağı da kesinleşmiş oldu.


Beyoğlu Sineması, “Şehre Dönüş” adlı dokuz filmlik seçkisiyle kapılarını yeniden açtı. 7-8-9 Ağustos ve 14-15-16 Ağustos tarihlerinde seyirciyle buluşacak seçkide Michael Haneke’den Caché, Noah Baumbach'den Frances Ha, Dardenne Kardeşler’den Deux jours, une nuit, Mahmut Fazıl Coşkun’dan Yozgat Blues, Seyfi Teoman’dan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Ruben Östlund'dan The Square, Sebastian Schipper’dan Victoria, Paolo Sorrentino’dan La grande bellezza ve Kenneth Lonergan’dan Manchester by the Sea yer alacak.


MUBI Türkiye, Locarno Film Festivali'nin geçmişinden ayıklanmış 20 filmlik güzell bir seçkiyi Koleksiyon kategorisinde üyelerine sunuyor. Chantal Akerman’ın son filmi No Home Movie, Michael Haneke’nin Yedinci Kıta'sı ve Muhsin Makhmalbaf filmi Ekmek ve Çiçek, mevzubahis seçkide yer alan filmlerden bazıları.


La La Land, Whiplash gibi filmlerin yönetmeni Damien Chazelle, iPhone ile dikey formatta çektiği yeni kısa filmi The Stunt Double'ı yayınladı. Bir dublörün zihnine misafir olduğumuz film, bizi Hollywood tarihinde bir gezintiye çıkarıyor. Şuradan izleyebilirsiniz.


Ridley Scott’ın HBO Max için filme aldığı dizi Raised By Wolves'tan ilk fragman yayınlandı. 3 Eylül’de dijital ortamda yayınlanacak distopik diziden paylaşılan bu yeni görüntülere şuradan ulaşabilirsiniz.


Wong Kar Wai, Aşk Zamanı ve 2046‘ ile başlattığı film üçlemesinin son halkasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Blossoms Shanghai adlı filmin prodüksiyonu, salgın nedeniyle ertelendiyse de sonunda başladı.


31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film Yarışması finalistleri belli oldu. 3-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde gösterimler yüzde 50 seyirci kapasitesiyle gerçekleştirilecek.

Ada’m – Turgay Kural

Asfaltın Altında Dereler Var! – Yasin Semiz

Ege’nin Son Baharı – Onur Erkin

Enstantane – Hakan Aytekin

İçimdeki Küller – Ayten Başer Yetimoğlu

Kadınlar Ülkesi – Şirin Bahar Demirel

Kuyudaki Taş – Gökçin Dokumacı

Ovacık – Ayşegül Selenga Taşkent

Oyuncakçı Saklı Yadigarlar – Yağmur Kartal

Sessizliğin Gözyaşları – Ali İhtiyar

Tenere – Hasan Söylemez

34 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page