top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (29 Haziran - 5 Temmuz 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


And Then We Danced ile adını duyuran yönetmen Levan Akin'in sıradaki filmi Passage, İstanbul'da geçecek gibi görünüyor. Paylaşılan iki afişinde tersyüz edilmiş bir Kız Kulesi'ni ve İstanbul Boğazı'nı gördüğümüz filme ilham veren şarkıları Akin geçtiğimiz günlerde Spotify hesabından paylaştı. Erkin Koray, Yıldız Tilbe, Mabel Matiz gibi isimlere yer veren listeye şuradan ulaşabilirsiniz. Passage'ın 2022'de gösterime girmesi planlanıyor.


39. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'sı ile Ulusal Kısa Film Yarışması, 17-28 Temmuz’da düzenlenecek. 11 uzun metrajlı ve 12 kısa filmin yer alacağı seçki, Sakıp Sabancı Müzesi'nde kurulacak bir açık hava sinemasında gösterilecek. Her gece 21.00’de gerçekleşecek gösterimler, film ekiplerinin katılımıyla yapılacak. Buna ilaveten filmler, festivalin çevrimiçi sitesinden online olarak izlenebilecek.


Nasıl gerçekleşeceği şimdiye dek net olmayan 2021 Sundance Film Festivali hakkında ilk detaylar açıklandı. Buna göre festivalin normalde gerçekleştiği Utah dışında bazı şehirlerde de gösterimler yapılırken, festivaldeki filmleri izleyiciye ulaştırmak için yeni bir online platform kurulacak. Festival yönetimi, ABD genelindeki ve ötesindeki en az 20 bağımsız sinema ve toplulukla işbirliği yapacak.


Pedro Almodovar, karantina sürecinde yazdığı yeni filmi Madres Paralelas hakkındaki ilk detayları paylaştı.

Madrid’de geçecek film, aynı gün doğum yapan iki kadının paralel biçimde ilerleyen hayatlarını konu edinecek. Almodóvar, filminin annelerin yaşadıklarıyla ilgili feminist bir hikâye olduğunu söylüyor. Hikâyenin merkezindeki bu kadınlardan birine yönetmenin gediklisi Penélope Cruz hayat verecek. Almodóvar, bu rolü özellikle Cruz için yazdığını belirtti. Yapım süreci bir aksilik olmazsa ekimde başlıyor.


Kült film Groundhog Day'de rol alan Stephen Tobolowsky, bir Groundhog Day dizisi için hazırlıklara başlandığını açıkladı. Bu yönde çalışmalar olduğu açıklamasını katıldığı bir podcast'te yapan Tobolowsky, dizinin konusu, kimler tarafından hazırlanacağı gibi önemli konularda ise herhangi bir detay paylaşmadı.


Çok sayıda klasik yapımı bizlerle buluşturan Studio Ghibli, Ghibli Müzesi'ni YouTube’da sanal tura açtı. 2001 yılında Japonya’nın Mikata kentinde kurulan müze, Studio Ghibli prodüksiyonlarının tanıtımı amacıyla kullanılıyor. Sanal tura katılabileceğiniz kanala şuradan ulaşabilirsiniz.


RTÜK’ün lisans almadığı takdirde 72 saat içinde erişime kapatacağını belirttiği MUBI Türkiye, yayın yapmaya devam etmek için gerekli adımların atıldığını açıkladı. Netflix, BluTV, puhutv gibi online yayın yapan platformların RTÜK denetimine girmesini öngören “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” geçtiğimiz yılın eylül ayında da uygulanmaya başlamıştı. Netflix ve BluTV gibi platformların gerekli lisansları alarak yayına devam etmesinin ardından bu yönetmelik bir süre gündemden kalkmıştı. Yönetmelik, son günlerde MUBI Türkiye ile yeniden gündeme geldi. MUBI ise geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla gerekli adımların atıldığını açıkladı.



20 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page