top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (27 Nisan - 3 Mayıs 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


15. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu sene 1-8 Mayıs tarihleri arasında IFF Youtube kanalı üstünden gösterim yapıyor. Türkiye ve dünyadan 40 adet filmin 8 Mayıs'a kadar gösterimde kalacağı -ve galalarını birer birer belirtilen saatte yapacakları- seçkiye şuradan ulaşabilirsiniz.


Yapımcı Yamaç Okur, son 15 yılda yerli sinemaya devlet desteğini inceleyen bir rapor yayınladı. Şuradan Okur'un raporuna, şuradan ise rapor üstüne kendi çıkarımlarına ulaşabilirsiniz.


Aralarında Venedik, Berlin ve Cannes Film Festivalleri'nin de bulunduğu, 20 ekibin bir araya geleceği online film festivali We Are One: A Global Film Festival için hazırlıklara başlandı. Festival Youtube üstünden, 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve katılım ücretsiz olacak.


Walker Art Center'ın geçmiş yıllar içinde düzendiği, yönetmenlerin online platformda verdiği derslerden mürekkep Masterclass serisi, Youtube üstünden ücretsiz erişime açıldı. Bong Joon-ho, Agnés Varda, Leos Carax, Abbas Kiarostami, Spike Lee gibi sayısız yönetmene yer veren seriyi şuradan izleyebilirsiniz.


Geçtiğimiz günlerde Instagram platformunda canlı olarak yayınlanan Jean-Luc Godard söyleşisi, artık internette İngilizce altyazılı olarak izlenebiliyor. Godard'ın yıllardır inzivada bir yaşam sürdüğü gerçeğiyle birlikte değer kazanan videoyu şuradan izleyebilirsiniz.


Emektar İtalyan korku filmi yönetmeni Dario Argento, yeni filmi Occhiali Neri'nin müzikleri için Daft Punk ile anlaştı. Daft Punk, henüz prodüksiyon aşamasına geçilmeyen projede yer almak için Argento'ya bizzat teklif götürmüş.


En son High Life ile karşımıza çıkan yönetmen Claire Denis karantinada neler yaptığına dair bir günlük paylaştı. Şuradan ulaşılabilecek günlükte Denis, yeni filminin senaryosunu yazmakta olduğunu belirtti. Filmin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson ile Margaret Qualley yer alacakmış.


Yönetmen Ali Kemal Çınar karantinada çektiği kısa film Dilop'la karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Henüz detaylı bir bilginin paylaşılmadığı filmin fragmanına şuradan ulaşabilirsiniz.


Yapım şirketi Universal Studios, salgın nedeniyle vizyon programında yer alamayan bazı filmlerini sanal ortamda, Video-On-Demand formatında yayınlayıp başarı elde edince bu stratejiye salgın sonrasında da devam edebileceğini duyurdu. AMC Theatres, Cineworld gibi ABD menşeili sinema salonu zincirleri ise bu stratejinin sürekli olması halinde stüdyonun filmlerini göstermeyeceği açıklayarak karara tepki gösterdi.


Bu sene basın mensuplarına özel olarak online düzenlenen Tribeca Film Festivali'nin ödülleri sahiplerine ulaştı. En İyi Film ödülüne Alice Wu imzalı The Half Of It'in, En İyi Uluslararası Film Ödülü'ne Jan Komasa imzalı The Hater'ın ulaştığı festivalde kazananların tam listesi şurada.

65 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page