top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (20-26 Temmuz 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni filmi Tenet bir kez daha, bu defa süresiz olarak ertelendi. Pandeminin seyri nedeniyle birçok sinema salonunun açılmayacağı anlaşılınca alınan karara göre Tenet, 2020 yılı içinde belirlenecek yeni bir tarihte vizyona girecek. Filmin vizyonu es geçip online film izleme platformlarında izlenmesinin ise ihtimaller dahilinde olmadığı belirtildi. Vizyon tarihi ertelenen diğer filmler arasında Wes Anderson'ın The French Dispatch'i ile James Cameron'ın Avatar 2'si bulunuyor.


Gürcan Keltek’in yeni filmi Yeni Şafak Solarken, bu yılki Berlin Film Festivali’nin Dünya Sinema Fonu’ndan yapım desteği alacak filmler arasına eklendi. Yeni Şafak Solarken’in yapımcılığını Vigo Film’den Arda Çiltepe ile 29P Films’ten Stefan Gieren ve Marc Van Goethem‘in üstleniyor.


Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metrajı Hayaletler, galasını 77. Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yapacak. Hayaletler bir günlük süre zarfında, büyük bir elektrik kesintisinin gölgesinde geçiyor ve kentsel dönüşüm temasını ele alıyor.


Pera Film'in İnsanın Ölçüsü başlıklı film seçkisi, 24 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nin internet sitesinden izlenebilecek. Program, M.Ö. 2000’den günümüze Anadolu coğrafyasında kullanılmış ağırlık ve ölçü aletlerini ağırlayan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri sergisinden hareketle hazırlandı.


Gael García Bernal, konusu sır gibi saklanan yeni M. Night Shyamalan filminde rol alacak. Oyuncu kadrosunda ayrıca Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre, Alex Wolff, Vicky Krieps, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird ve Ken Leung'u barındıran filmin 23 Temmuz 2021’de vizyona girmesi planlanıyor.


45. Toronto Film Festivali, Talking Heads grubunun kurucularından David Byrne‘ın Broadway oyunu American Utopia‘nın Spike Lee tarafından filme alınan versiyonu ile açılacak. HBO kanalının da yayınlayacağı filmin festivaldeki galası, 10 Eylül’de, HBO yayını ile aynı gün gerçekleşecek.


A24 Studios, ödül sezonu çalışmalarını Akademi üyelerine Kelly Reichardt imzalı First Cow'un DVD'sini göndererek başlattı. Film, pandeminin hemen öncesinde ABD vizyonuna girip beğeniyle karşılanmış, ancak filmin gösterimi yarım kalmıştı.


3-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan 9 filmi duyurdu. Ön jürinin değerlendirmesinin ardından belirlenen filmlerin listesi:

Aşk, Büyü, vs. (Ümit Ünal)

Bilmemek (Leyla Yılmaz)

Ceviz Ağacı (Faysal Soysal)

Kovan (Eylem Kaftan)

Omar ve Biz (Maryna Er Gorbach, Mehmet Bahadır Er)

Şair (Mehmet Emin Yıldırım)

Topal Şükran’ın Maceraları (Onur Ünlü)

Uzak Ülke (Erkan Yazıcı)

Uzun Zaman Önce (Cihan Sağlam)

26 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page