top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (15-21 Haziran 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Geçtiğimiz sene düzenlenen 19. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gerçekleştirilen söyleşiler, yakında festivalin YouTube kanalında yayınlanacak. Kayıtlı seçkide Ezel Akay, Çağla Zincirci, Guillaume Giovanetti, Banu Sıvacı, Mesut Ulutaş, Todd Brown, Johnny Ma, Anna Henckel, Yamaç Okur gibi isimlerle söyleşiler yer alıyor.


Cannes Film Festivali direktörü Thierry Frémaux, güncel bir röportajında festivalin ve sinemanın geleceğine dair demeçler verdi. Deadline sitesiyle yapılan röportajın çevirisine şuradan ulaşabilirsiniz.


Talking Heads vokali David Byrne ile yönetmen Spike Lee, HBO ekranlarında bir araya geliyor. Byrne'ün American Utopia isimli Broadway gösterisinin Lee tarafından kayda alınmış görüntüleri, HBO'nun açıklamasına göre bu sene içinde yayınlanacak.


Usta yönetmen Alejandro Jodorowsky yeni bir filmle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Jodorowsky'nin kendi geliştirdiği sanatsal bir terapi yöntemi olan psikobüyüyü inceleyen Psychomagie, un art pour guérir’den ilk fragman da paylaşıldı, şuradan izleyebilirsiniz. Yönetmenin ilk belgeseli olacak bu enteresan film, 7 Ağustos'da VOD platformu Alamo on Demand üstünden piyasaya sürülecek.


Fleabag ve Killing Eve dizileriyle tanıdığımız Phoebe Waller-Bridge, söylentilere göre bir James Bond spin-off filmi hazırlıyor. Mirror'un haberine göre Waller-Bridge'in de senarist kadrosunda yer aldığı, kasıma ertelenen yeni Bond filmi No Time to Die'da tanıtılacak bir karakter, bu spin-off serisinin merkezinde olacak.


Sonbaharda #Cannes2020 etiketiyle çeşitli festivallerde gösterilecek yeni François Ozon filmi Eté 85'in fragmanı paylaşıldı. Şuradan göz atabilirsiniz. Film, 1985 yazında Normandiya’da deniz kıyısında bir kasabada yaşayan 16 yaşında eşcinsel bir gencin büyüme hikayesini anlatacak.


Kült korku filmi Candyman'in Nia DaCosta imzalı devam filminden tanıtım videosu paylaşıldı. DaCosta'nın tweet'inden videoya göz atabilirsiniz. Yapımcılığını Get Out ile Us'tan tanıdığımız Jordan Peele'ın üstlendiği film, bir aksilik olmazsa 25 Eylül'de Türkiye'de vizyona girecek.

Edgar Wright'ın sıradaki uzun metraj projesi, Adrian McKinty‘nin romanından uyarlanan The Chain olacak. Senaryo Kick-Ass, Kingsman: The Secret Service gibi filmlerle bilinen Jane Goldman‘a emanet. Film, kızı kaçırıldıktan sonra başka birinin kızını kaçırmaya zorlanan bir karaktere odaklanacak. Wright şu günlerde pandemi yüzünden ertelenen filmi Last Night in Soho'nun post-prodüksiyonu üstünde çalışıyor.


Leto’nun yönetmeni Rus sinemacı Kirill Serebrennikov, Andrey Tarkovski’nin hayatını bir mini dizi olarak ekrana taşımaya hazırlanıyor. Diziye dair ise henüz net bir çekim takvimi yok.

37 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page