top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (13-19 Temmuz 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Beykoz Kundura pandemi döneminin ardından önümüzdeki günlerde açıkhava film gösterimleri ile faaliyetlerine devam edecek. Gösterimler 7-28 Ağustos tarihleri arasında Kundura Sinema ve MUBI Türkiye işbirliğiyle gerçekleşecek.


Büyükada'da 16 Temmuz'dan itibaren açıkhava film gösterimleri düzenlenecek. AçıkhavADA Sinema adlı etkinlikler serisinde gösterilecek fimler içinde Selvi Boylum Al Yazmalım, Parasite, Tosun Paşa yer alıyor.


Onur Ünlü’nün yeni romanı Hesabım Var, 2014 tarihli filmi İtirazım Var’ın hikâyesini kaldığı yerden devam ettiriyor. Filmin başkahramanı Selman Bulut, bu romanın da merkez karakteri.


En son 2018'de High Life ile karşımıza çıkan yönetmen Claire Denis en sevdiği beş filmi açıkladı. Denis'in listesinde Michael Mann imzalı Thief, Apichatpong Weerasethakul imzalı Cemetery of Splendour, Arthur Penn imzalı The Chase, Jim Jarmusch imzalı Paterson ve Marco Ferreri imzalı Dillinger is Dead yer alıyor.


Hereditary ve Midsommar ile beğeni toplayan genç yönetmen Ari Aster ise en sevdiği beş korku filmini açıkladı. Aster'ın litesinde Masaki Kobayashi imzalı Kwaidan, Andrzej Zulawski imzalı Possession, Charles Laughton imzalı The Night of the Hunter, Nicolas Roeg imzalı Don't Look Now ve Brian De Palma imzalı Carrie yer alıyor.


The Criterion Collection‘ın ekim ayı seçkisinde yer alacak filmler açıklandı. Bong Joon-ho imzalı Parasite, Jean-Luc Godard imzalı Pierrot le Fou, Stephen Frears imzalı The Hit, Henry King imzalı The Gunfighter, John Berry imzalı Claudine mevzubahis seçkide yer alacak.


Pedro Almodóvar, The Human Voice adlı kısa filminin yapım sürecine başladı. Jean Cocteau’nun tek perdelik oyununundan uyarlanan filmin başrolünde Tilda Swinton yer alacak.


En son 2015’te Anomalisa ile karşımıza çıkan Charlie Kaufman, yeni filmi I’m Thinking of Ending Things ile Netflix’te karşımıza çıkmak üzere. Iain Reid’in çok satan romanından beyazperdeye uyarlanan filmde Jesse Plemons, Toni Collette, Jessie Buckley gibi isimler yer alıyor.


Marjane Satrapi imzalı Marie Curie biyografisi Radioactive, Amazon Prime'da görücüye açılacak. Bilim insanı Marie Curie’nin hikâyesine odaklanan Radioactive, o yıllarda bir kadın olarak bilim dünyasında yer edinmeye çalışmanın zorluklarını işliyor.



24 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page