top of page
  • Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (11-17 Mayıs 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Coen Kardeşler tarafından kaleme alınan yeni Scarface filmi, son dönemde Suspiria ve Call Me by Your Name gibi filmleriyle öne çıkan Luca Guadagnino tarafından yönetilecek. Orijinali 1932 yılında Howard Hawks tarafından çekilen, Brian De Palma'nın yeniden çevrimi ise 1980'leri kasıp kavuran filmin Universal Pictures tarafından hazırlanan bu yeni versiyonu da bütün dünyada sinefiller tarafından heyecanla bekleniyor. İkonik başkarakter Tony Montana'ya kimin hayat vereceği sorusu ise hala cevaplanabilmiş değil.


Usta yönetmen Agnès Varda'nın bütün külliyatı Criterion Collection tarafından Ağustos ayında sinemaseverlerle buluşturulmaya hazırlanılıyor. Fransız Yeni Dalga denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Varda'nın uzun ve kısa metraj filmleriyle birlikte belgesellerini de içeren ve toplamda 39 filminin tamamını kapsayan set yanında yönetmenin kariyerini inceleyen bir kitapla birlikte geliyor. 11 Ağustos'ta yayınlanacak bu box set 15 diskten meydana geliyor.


Koronavirüs sebebiyle belirsiz bir tarihe ertelenen 39. İstanbul Film Festivali, dünya prömiyerini Cannes, Venedik ya da Berlin'de yapmış 15 filmden oluşan bir seçkiyi sanal ortamda izleyicilerle buluşturuyor. 15-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek gösterimler için biletlerin dün itibariyle satışa çıkması ve kısa sürede tükenmesi üzerine İKSV en çok talep gören üç filme ek seans açılacağını duyurdu. 17 Mayıs'ta satışa çıkacak ek seans biletleri ve daha fazla detay için: filmonline.iksv.org.


Cannes Film Festivali yönetimi, festivalin bu sene kesin olarak gerçekleşmeyeceğini ancak yine de Haziran ayında Resmi Seçki'nin duyurulup seçkideki filmlere destek olunacağını açıkladı. Resmi Seçki'de 2021 baharına dek vizyona girmesi planlanmış filmler yer alacak.


Ünlü yönetmen Sofia Coppola 'Masumiyet Çağı'nın yazarı Edith Wharton'ın 'The Custom of the Country'sinin dizi uyarlaması için kolları sıvadı. Roman New York sosyetesinde yükselmek için çabalayan taşralı bir genç kadının hikayesini anlatıyor.


Yeni Hayao Miyazaki filmi How Do You Live?, incelikli bir ekip çalışması içereceği için en erken üç yıl sonra tamamlanacak. Studio Ghibli yöneticisi Toshio Suzuki, stüdyoda çizimleri elle yapmayı sürdürdüklerini, 60 animasyoncunun projede birlikte çalışmasına karşın artık saniye başına daha fazla kare çizdikleri için yapımına 2016'da başladıkları filmin sadece 36 dakikasının tamamlandığını ifade etti.


Wong Kar-wai uzun bir aranın ardından yeni filmi Blossoms'la karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle prodüksiyonu ertelenen filmin çekimleri, bir aksilik olmazsa bu temmuz Çin'de başlayacak.


39 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page